Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Основни елементи безбедности и за ђаке прваке

Основни елементи безбедности и за ђаке прваке

Београд, 23. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће, на иницијативу Министарства унутрашњих послова, од наредне школске године, поред ученика четвртог и шестог разреда, и прваци имати предмет „Oснови безбедности деце“.


Стефановић, који је у Обреновцу присуствовао представи намењеној ђацима првог разреда „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, истакао је да је примарни циљ увођења овог предмета едукација најмлађих о безбедном понашању и заштити од различитих опасности.

Он је додао да МУП жели да свако дете у школи научи како да се безбедно понаша у саобраћају, да се заштити од опасности које вребају на интернету, едукује о штетном утицају дрога и алкохола, насиља, али и о свим другим потенцијалним опасностима.

Хоћемо да сва деца од првог дана у школи почну да стичу знања о томе шта су основни елементи безбедности, да то чују од полицајаца предaвача, али и да родитељи знају да ће њихово дете бити заштићено и сигурно на путу од куће до школе, нагласио је Стефановић, уз поруку да су деца увек билa приоритет за МУП.

У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, коју заједно спроводе Министарство унутрашњих послова, Град Београд, „Паркинг сервис“, школе и општине, одржано је више од 1.600 предавања о безбедном понашању у саобраћају, којима је присуствовало око 160.000 ђака првака.

Стефановић је првацима обреновачких основних школа поручио да увек могу да се обрате полицајцима и од њих затраже помоћ.

Градски менаџер Горан Весић изразио је захвалност Стефановићу и МУП-у на учешћу у овој акцији, указавши на то да МУП заједно са Градом Београдом ради и на низу других пројеката, попут увођења видео-надзора у школама, који имају за циљ подизање нивоа безбедности деце.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs