Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Задружни прстен за села у околини Београда

Задружни прстен за села у околини Београда

Београд, 22. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић посетио је данас општину Младеновац и у разговору са многобројним мештанима села Рабровац и околних села, разговарао о оснивању задруга у тим срединама.


Кркобабић је том приликом говорио о значају 21 сеоског насеља и 5.200 пољопривредних газдинстава ове општине за читав град Београд и најавио формирање задружног прстена на територији Града, а затим и сложене задруге као логичан наставак развоја.

У сваком селу Београда желимо бар једну задругу – ратарску, воћарску, сточарску, виноградарску, рекао је Кркобабић и најавио рад на аграрној мапи села Београда.

Министар је посетио домаћинства пољопривредника тог краја и обишао њихове пластенике под поврћем, а млади пољопривредник Иван Дамњановић из села Јагњило изразио је спремност да са неколицином својих пријатеља оснује специјализовану повртарску задругу и тако још једном на делу показао оптимизам младих за опстанак живота на селу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs