Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Крајем марта огледни стан за снаге безбедности

Крајем марта огледни стан за снаге безбедности

Аранђеловац, 20. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктурер Зорана Михајловић најавила је данас у Аранђеловцу да ће крајем марта бити завршен огледни стан за снаге безбедности, како би будући купци могли да се увере у квалитет станова.


Михајловић је у обраћању новинарима рекла да је јуче на седници Националне комисије договорено да Грађевинска дирекција Србије, која већ гради станове у Земуну, направи један стан да буде огледни, како би сви они који купују могли да виде ког квалитета ће бити станови, каквог распореда, столарије и слично, те да ће тај стан бити завршен крајем марта.

Све што је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре требало да уради у вези с пројектом јефтиних станова за снаге безбедности, урадило је, а сматрамо и да би требало да се на овом пројекту ради ефикасније. Посебан закон који ће омогућити изградњу станова за снаге безбедности је спреман, направљени су критеријуми за извођаче и то како ће станови изгледати. Очекујем да на следећој седници Национална комисија за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којој председава председница Владе Ана Брнабић, усвоји нацрт закона и да он иде даље у процедуру за усвајање на Влади, истакла је Михајловић.

Она је додала да су градови који учествују у пројекту послали све локације као дефинитивне, да су на терену инжењери ЦИП-а у Нишу и Врању, а да ће због касетних бомби у Нишу бити затражено од Министарства одбране да се дубље истражи терен.

Потпредседник Владе је поручила да се пројекат станоградње, који је од нациолног интереса, неће зауставити на првих шест градова који су укључени у пројекат, подсетивши на то да су и други градови послали извештаје о својим потребама.

Надамо се да ће се у 2019. години наставити пројекат у најмање још десетак градова, навела је потпредседник Владе и додала да се није још разговарало на комисији, нити је донета било каква одлука, да се програм јефтине станоградње прошири на грађане који нису припадници Војске Србије, МУП-а и БИА.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs