Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Унапређење пословног окружења у Србији

Унапређење пословног окружења у Србији

Београд, 20. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и потпредседница Међународне финансијске корпорације (IFC) Џорџина Бејкер потписале су данас Споразум о сарадњи између Владе Републике Србије и Међународне финансијске корпорације, у вези са подршком у реализацији Пројекта унапређења пословног окружења у Републици Србији.


Потписивању Споразума присуствовали су регионални директор IFC за Западни Балкан Томас Лубек и амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф.

Пројекат унапређења пословног окружења, подржан је од стране Уједињеног Краљевста Велике Британије и трајаће до 1. јануара 2021. године.

Циљ овог споразума је смањење администрације са којом се суочавају привредници кроз анализу 1.750 административних поступака који се односе на пословање и давање препорука за њихово поједностављење, оптимизацију или укидање.

Један од циљева је и омогућавање спровођења 100 поступака електронским путем.


Очекује се да ће пројекат остварити уштеду од најмање осам милиона долара за привреду и унапредити конкуренцију уклањањем минимум две анти-конкурентске праксе у одабраним областима.

Председница Владе истакла је да је електронска управа кључ за решавање три највећа проблема са којима се суочава државна управа, а то су проблеми ефикасности, транспарентности и корупције.

Брнабић је нагласила да ће се дигитализацијом, такође, доћи до значајног смањења административног оптерећења, чиме ће се унапредити развој приватног сектора и предузетништва.

Представници ИФЦ похвалили су напоре Влада Србије да креира боље пословно окружење које ће омогућити повећање инвестиција, директних страних улагања, јачање конкурентности, повећање запослености и животног стандарда грађана.

У име Владе Србије, спровођење Пројекта унапређења пословног окружења у Републици Србији координираће Републички секретаријат за јавне политике.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs