Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак улагања у инфраструктуру у Шумадијском округу

Наставак улагања у инфраструктуру у Шумадијском округу

Аранђеловац, 20. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је Аранђеловац једна од најбољих општина у издавању грађевинских дозвола, најавивши даља улагања у путну инфраструктуру у целом Шумадијском округу.


Михајловић је на конференцији за новинаре у Аранђеловцу, где је уручила и шест решења о озакоњењу, рекла да су у претходне три године уложене скоро две милијарде динара у рехабилитацију и реконструкцију путне инфраструктуре у Шумадијском округу, а у 2018. планирано је улагање још око пола милијарде динара.

Она је истакла да је Аранђеловац једна од најбољих општина у издавању грађевинских дозвола, као и да се процес озакоњења у целом Шумадијском округу одвија по динамици коју су председници општина предвидели.

Министарство и наши тимови помоћи ће да се тај процес одвија још брже, јер је завршетак процеса озакоњења од великог значаја за грађане, да наредне генерације буду власници својих кућа и станова, рекла је она.


Потпредседник Владе је, говорећи о изградњи ауто-пута Крагујевац-Баточина, најавила расписивање јавног позива за последњу деоницу кроз Баточину, изразивши наду да ће половином године бити спреман пројекат и изабран извођач, како би тај ауто-пут био коначно завршен.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић изразио је наду да ће локално руководство, у сарадњи са Владом и Министарством, успети да реализује све пројекте које планира и о којима је разговарано.

Михајловић је током посете Аранђеловцу одржала одвојене састанке са руководством те општине, као и са представницима Шумадијског управног округа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs