Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Од почетка године у ВС примљено 223 професионалних припадника

Од почетка године у ВС примљено 223 професионалних припадника

Шабац, 19. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су данас обуци у Центру за обуку Копнене војске у шабачкој касарни „Церски јунаци“.


Вулин и Диковић су том приликом обишли и стационарно логоровање војника на добровољном служењу генерације „децембар 2017“.

Они су, у друштву заменика команданта Команде за обуку, бригадног генерала Јелесија Радивојевића, на полигону за обуку понтонирских специјалности на реци Сави, присуствовали приказу реализације обуке понтонирског вода и чете за обуку специјалности инжињерије.

Реч је о склапању скеле носивости 60 тона од три пловна чланка, спајању реморкера са скелом, као и утовару, превозу и истовару моторног возила ФАП са пловног објекта.

Вулин је, након обраћања учесницима приказа, подсетио на то да Војска Србије поклања велику пажњу обуци својих припадника.

Данас смо имали прилику, како је нагласио, да видимо да су млади војници у стању да се носе са највећим изазовима, а они ће, како њихова обука буде одмицала, показивати колико су још обученији и спремнији и да на њих може озбиљно да се рачуна.

Прошле године у састав Војске Србије примљено је 1.458 професионалних војника, а ове године очекујемо да ће тај број бити повећан и да ћемо у наше редове примити више од 1.500 професионалних војника, рекао је министар, додавши да су од јануара до данас примљена 223 професионална војника.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs