Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Оживљавање социјалног предузетништва императив времена

Оживљавање социјалног предузетништва императив времена

Београд, 19. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић састао се данас са представницима Савеза удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Града Београда.

Кркобабић је на састанку, на којем је било речи о социјалном предузетништву, оживљавању Центра за социјално предузетништво и запошљавању особа са инвалидитетом, рекао да је отварање трећег сектора привређивања – сектора социјалног предузетништва императив времена.

Он је изнео став да је сектор социјалног предузетништва могуће развити уз механизме позитивне дискриминације према овим предузећима у сфери пореза на додату вредност (ПДВ), доприноса и осталих пореских давања.

Такође, то је могуће учинити и у области јавних набавки, афирмацијом инструмената корпоративне друштвене одговорности - идентификовањем и промовисањем производа насталих у овом сектору путем посебних маркица, као и едукацијом грађана и развијањем свести за куповину производа или коришћење услуга социјалног предузетништва.

Председник удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Града Београда Гавро Вукић истакао је да инвалидитет не може бити препрека у укључивању у друштвене токове живота и рада.

Он је изразио очекивање да ће се сектору социјалног предузетништва приступити на начин на који се, после толико времена, оживљава задругарство у Србији, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs