Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Захвалност Немачкој на подршци евроинтеграцијама Србије

Захвалност Немачкој на подршци евроинтеграцијама Србије

Београд, 14. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић исказала је данас захвалност министру спољних послова Савезне Републике Немачке Зигмару Габријелу на подршци коју та земља пружа Србији у процесу приступања Европској унији.


Брнабић је истакла да је посвећеност Немачке стабилизацији прилика и интеграционим процесима на Западном Балкану, као и јасној европској перспективи региона, потврђена управо кроз подршку коју даје Србији и кроз иницијативе попут Берлинског процеса.

Председница Владе је нагласила да је пуноправно чланство у Европској унији стратешки циљ Србије, која улаже велики напор да у региону Западног Балкана буде препозната као поуздан, одговоран и доследан партнер.

Габријел је поздравио одлуку држава чланица Европске уније о усвајању Стратегије проширења за Западни Балкан.

Он је нагласио да је нужно да се настави процес економских реформи које Влада Србије већ успешно спроводи, и истакао важност даљег јачања владавине права.

Премијерка је, истичући да је Србија спремна за наставак дијалога са Приштином, изразила очекивање да ће приштинска страна у будућем периоду конструктивно приступити имплементацији Бриселског споразума у свим договореним сегментима.

На састанку је закључено да су економски односи Србије и Немачке веома добри, са великим потенцијалом за даље унапређење.

Министар Габријел је изразио очекивање да ће премијерка Брнабић у скоријем периоду посетити Немачку, што би било од изузетног значаја за даље унапређење билатералних односа двеју држава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs