Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србији неопходно независно и ефикасно судство

Србији неопходно независно и ефикасно судство

Београд, 14. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је важно да Србија има одговорно судство које ради транспарентно и да се не доводи у питање да оно треба да буде политички независно, најавивши да ће учествовати у јавној расправи о изменама Устава.

Брнабић је, у обраћању новинарима поводом критика да се предложеним амандманима на Устав омогућава већи утицај власти на правосуђе, истакла да се све сугестије узимају озбиљно и да је неколико пута о тој теми разговарала са министром правде Нелом Кубуровић, због чега предстоји још један круг јавне расправе.

Искрено нам је стало до тога да дођемо до најбољег могућег предлога измена Устава, који ће бити упућени Венецијанској комисији, објаснила је она и додала да ће то тело онда дати додатне препоруке, тако да има још доста времена до коначног нацрта.

Председница Владе је поручила да ће учествовати на округлом столу који ће тим поводом бити одржан у Београду.

Важно нам је да судство буде независно и много ефикасније, али и да има потпуну одговорност, тако да је доста тежак баланс између те три ствари, оценила је Брнабић и додала да је отворена за све примедбе и предлоге кроз јавне расправе.

Премијерка је подсетила на то да је то питање изузетно важно у вези са наставком европског пута Србије и отварањем нових поглавља.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs