Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Одлична обученост спасилачке службе Аеродрома "Никола Тесла"

Одлична обученост спасилачке службе Аеродрома "Никола Тесла"

Београд, 14. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Спасилачко-ватрогасна служба Аеродрома "Никола Тесла" веома обучена и спремна да, уз модерну опрему, реагује у најкраћем времену.

Стефановић је приликом обиласка аеродрома, где је поменута служба извела показну вежбу брзог реаговања и гашења пожара на авиону, изразио наду да се такви инциденти никада неће догодити, али да, уколико ипак дође до њих, имамо људе који су спремни да реагују у најкраћем року.

МУП и гранична полиција, у сарадњи са аеродромским службама и царином, постају све ефикаснији у раду, а ради се и на обукама како би контрола била квалитетнија, навео је потпредседник Владе.

Он је изразио задовољство тиме што се системи безбедности и реаговања на ванредне ситуације групишу, смањује се време одзива, и фактички у најкраћем року, заједничким радом, може да се утиче на то да грађани Србије буду што безбеднији.

Стефановић и вршилац дужности генералног директора АД Аеродром "Никола Тесла" Саша Влаисављевић обишли су реновирани Терминал 1, који има најсавременији систем контроле који је комфорнији за путнике.

Иначе, спасилачко-ватрогасна служба аеродрома, између осталог, располаже и новим ватрогасним возилима произвођача "Розенбауер" из Аустрије, која су најбоља аеродромска возила у свету, носе 12.000 до 15.000 литара воде, 1.500 литра пенила и од 250 до 750 килограма праха.

Та возила развијају брзину до 140 километра на сат и по правилнику морају да стигну на најудаљенији део аеродрома за мање од три минута.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs