Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапређење сарадње са Француском у области јавне управе

Унапређење сарадње са Француском у области јавне управе

Београд, 14. фебруар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић разговарао је данас са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем о начинима унапређења сарадње у области јавне управе и стручног усавршавања службеника.


Ружић је током састанка подсетио на то да Француску и Србију повезује дугогодишње пријатељство, које, како је додао, нису могли да угрозе многи изазови.

Србија је кренула брзим корацима ка ЕУ, чији је један од главних идејних твораца била управо Француска, која ће, верујем, наставити да пружа пуну подршку Србији на том путу у свим аспектима, па и у домену реформе и модернизације јавне управе, поручио је министар.

Саговорници су закључили да би даљу сарадњу у области стручног усавршавања требало базирати на билатералним споразумима о сарадњи надлежних институција Републике Србије и Републике Француске.

Они су добар основ за заједничке активности и подршку, посебно у области стручног усавршавања запослених и сарадње Националне академије за јавну управу и Националне школе за администрацију Републике Француске.

Ружић је истовремено исказао захвалност Француској, која, како је подвукао, већ неколико година пружа подршку нашој земљи на пољу реформе јавне управе, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs