Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Батајничка петља за брже привлачење инвестиција

Батајничка петља за брже привлачење инвестиција

Београд, 14. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас, са директорима “Коридора Србије” и ЈП “Путеви Србије” Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком, локацију на којој ће се градити петља "Батајница".

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је том приликом оценила да је та батајничка петља важна, како за мештане тог места, који ће добити модерну саобраћајницу која ће им олакшати саобраћај са Београдом, Новим Садом и Земуном, тако и за будуће инвеститоре заинтересоване за ову индустријску зону.

Она је истакла да вредност радова на завршетку те петље износи приближно 6,5 милиона евра и да ће ЈП “Путеви Србије” ових дана расписати јавни позив за израду пројектно-техничке документације, након чега следи избор извођача радова и завршетак радова до краја следеће године.

Израду пројектно-техничке документације у износу од 10 милиона динара финансираће “Путеви Србије” из редовних средстава, док ће радови бити финансирани из средстава ЕБРД која смо уштедели од изградње коридора, навела је Михајловић.

Она је подсетила на то да радови нису почели раније јер је било потребно решити питање експропријације.

Михајловић је најавила да ће батајничка петља, која је део обилазнице око Београда, бити потпуно завршена до краја године и да ће грађани Батајнице добити везу са ауто-путем и старим новосадским путем.

Она је данас посетила и Земун и одржала састанак са председником те градске општине Дејаном Матићем, на којем је разговарано о озакоњењу и актуелним пројектима.

Такође, било је речи и о изградњи међународног пристаништа за бродове у Земуну, рекла је она и навела да ће већ следеће недеље бити добијени локацијски услови за тај пројекат.

Након састанка, Михајловић је уручила десет решења за озакоњење објеката грађанима општине Земун, и том приликом поручила да је то једна од најбољих општина у Београду по питању озакоњења.

Одговарајући на питања новинара, она је истакла да би реконструкција пруге Београд– Загреб могла да почне у 2019. години, и додала да вредност радова у Србији износи више од 250 милиона евра.

Михајловић је истакла да је Србија иницирала пројекте у железничкој и путној инфраструктури за повезивање са околним земљама, где већ нису били покренути пројекти, као што је и повезивање ауто-путем Београда и Сарајева.

Сада се возом од Београда до Загреба путује дуже од седам сати, нагласила је она и додала да је са наше стране већ реконструисан део пруге ка Шиду и да треба завршити пројектно-техничку документацију.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић објаснио је да ће изградња батајничке петље допринети бољој повезаности и бржем изласку из насеља.

Овом петљом повезаћемо Батајницу са обилазницом око Београда и старим новосадским путем, али и максимално искористити потенцијал за нове инвестиције, напоменуо је Матић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs