Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Најављена нова улагања у образовне установе широм земље

Најављена нова улагања у образовне установе широм земље

Орашац, 14. фебруар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас у Орашцу свечаном отварању вртића “Чаролија”, у чију је изградњу општина Аранђеловац уложила седам милиона динара.


Шарчевић је том приликом објаснио да ће овај објекат, који је изграђен у складу са најсавременијим стандардима, деци омогућити боравак у здравом, природном окружењу.

Он је потом са председником општине Аранђеловац Бојаном Радовићем обишао ОШ „Светолик Ранковић“, где је, након разговора са наставницима и ученицима, рекао да је та школа, као и већина образовно-васпитних установа, грађена 70-их година и да захтева потпуну реконструкцију.

Према његовим речима, на школи је већ замењен кров, али након комплетне реконструкције изгледаће као потпуно нови објекат.

Широм Србије обнављају се школе. Само у прошлој години радови су обављени на чак 396 објеката, што говори о томе да се просвети полако враћа оно што јој се деценијама није давало, а упоредно теку корените реформе које подстичу квалитет образовања, подвукао је Шарчевић.

Радовић је изразио задовољство због тога што министар просвете други пут посећује ту општину, и што је повод за данашњу посету отварање вртића и најава нових улагања у школе.

Ускоро почиње велика реконструкција Основне школе „Светолик Ранковић“, при чему је више од 75 милиона динара обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима, истакао је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs