Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Укупан фонд за "Узми рачун и победи" 234 милиона динара

Укупан фонд за "Узми рачун и победи" 234 милиона динара

Београд, 14. фебруар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић представио је данас правила и наградни фонд новог циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2018 – први круг " у укупном износу од 117,3 милиона динара, које је данас усвојила Влада Србије.


Ђорђевић је на конференцији за новинаре изнео податак да ће укупно, у два круга игре, наградни фонд износити 234,6 милиона динара, а поред многобројних робних награда, биће додељено и 11 станова, од којих је један у "Београду на води".

Он је подсетио на то да је још 2014. године Влада одлучила да се бори против сиве економије, и додао да је донет и Акциони план у сузбијању сиве економије до 2020. године, са врло јасним задацима.

Једна од мера које је Влада предвидела јесте и медијска и едукативна кампања, истакао је министар, додавши да ће се наградна игра реализовати у две фазе и да је наградни фонд повећан на два пута по 117 милиона динара.

У првом циклусу биће додељено пет станова и 50 возила, у другом такође пет станова, плус један у "Београду на води" и 50 возила. И у једној и у другој фази биће подељени ваучери, навео је Ђорђевић.

Он је поручио да је сврха наградне игре подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа у овој области.

Ђорђевић је навео да грађани могу коначно да виде да држава брине о њима, обезбеђујући им боље услове за сигурнију и лепшу будућност, и додао да сваком наплатом фискалног рачуна држава може да изгради део новог пута, обнови неке установе, изгради вртић, школу, јер је циљ Србије да буде раме уз раме са најсавременијим државама Европске уније.

Наградна игра "Узми рачун и победи 2018 – први круг" трајаће од 3. до 31. марта и у њој ће бити подељене бројне вредне награде у четири извлачења.

Право да учествују имају све пунолетне особе са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије.

Потребно је да учесници у наградној игри шаљу коверте које садрже најмање 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова), издатих на територији Републике Србије, минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну, односно слипу, а који нису старији од 1. јануара 2018. године.

АУДИО: Представљање правила новог циклуса наградне игре "Узми рачун и победи"
Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs