Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Честитка министра одбране поводом Дана државности

Честитка министра одбране поводом Дана државности

Београд, 14. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин честитао је данас припадницима Министарства одбране и Војске Србије 15. фебруар, Сретење – Дан државности Србије, уз оцену да је у српској историји овај дан од посебног значаја, превасходно због жеље српског народа да створи модерну државу.


"У српској историји овај дан је од посебног значаја, превасходно због жеље српског народа да створи модерну српску државу и трајан је извор и надахнуће будућим поколењима. Избором датума доношења првог Устава Кнежевине Србије и почетка Првог српског устанка за дан државности, грађани Србије потврдили су вољу за очувањем вишевековне државотворности на европском путу.

Уверен сам да ће припадници Министарства одбране и Војске Србије у предстојећем периоду истрајати у настојању да Република Србија добије своје место и постане уважен сегмент ка укључивању у регионалне, европске и светске интеграције. Министарство одбране и Војска Србије пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону.

Сигуран сам да ћемо успети да реализујемо планиране задатке и испунимо обавезе које нам предстоје. Честитам вам празник и желим да заједнички успемо да у наредном периоду покажемо да смо на добром путу да постанемо значајан чинилац нових безбедносних токова у Европи и свету", наводи се у честитки.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs