Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > У Централноафричку Републику испраћено 70 српских мировњака

У Централноафричку Републику испраћено 70 српских мировњака

Београд, 13. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су данас свечаном испраћају седмог контингента Војске Србије у мисију Уједињених нација у Централноафричкој Републици (МИНУСЦА).

Фото: mod.gov.rs

Вулин је у касарни Бањица 2, обраћајући се српским мировњацима, њиховим породицама и старешинама, истакао да припадници Војске Србије задатке у мировним мисијама испуњавају са највећим професионализмом, јер разумеју шта значи патња једног народа и како се са њом носити.

Министар је оценио да Војска Србије улаже велике напоре да у мировним мисијама широм света покаже вредност наше војске и мирољубиву политику наше земље.

Сви наши припадници, како је рекао, оцењују се највишим оценама и заиста се о њима говори и мисли као о људима који врло достојанствено презентују нашу земљу.

Војска Србије ће, као и Влада, наставити са политиком учешћа у мировним мисијама и то оним које су веома захтевне и веома сложене и у којима много развијеније и богатије војске и државе врло ретко одлазе, подвукао је Вулин.

Према његовим речима, поносни смо на сваког нашег припадника, на изузетне резултате које показују и то је нешто што читава међународна заједница и УН изузетно цене.

Он је подсетио на то да Војска Србије тренутно учествује у десет мировних мисија, од којих шест под окриљем УН, а четири ЕУ мисије.

Пут Централноафричке Републике поћи ће 70 припадника Војске Србије (15 официра, 11 подофицира, три професионална војника и 41 цивилно лице), који ће наредних шест месеци, у саставу лаке пољске болнице, бити ангажовани на медицинском збрињавању снага у операцији МИНУСЦА.

Вулин је предао заставу Републике Србије команданту српског контингента пуковнику Горану Радосављевићу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs