Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Велики потенцијал за јачање економске сарадње са Русијом

Велики потенцијал за јачање економске сарадње са Русијом

Београд,13. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је у данашњем разговору са министром економског развоја Руске Федерације Максимом Орешкином да је Руска Федерација поуздан партнер и традиционални пријатељ, а уједно и један од најзначајних економских партнера Србије.


Брнабић је, када су у питању билатерални односи двеју земаља, оценила да се они заснивају на међусобном уважавању и поверењу, као и континуираној подршци две земље у многим областима.

Она је истакла да се у овом месецу обележава и 180 година дипломатских односа, када је предвиђена посета министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији.

Имајући у виду то да две земље имају потписан споразум о слободној трговини, председница Владе је истакла да би за Србију било од изузетног значаја подршка Русије за даљу либерализацију увоза појединих српских производа.

Орешкин је подсетио на то да је руски капитал у значајној мери учествовао у улагањима у српским компанијама.

Он је истакао да је ово, такође, веома повољан тренутак за учешће српских компанија и робе на руском тржишту, нарочито у области развоја инфраструктуре.

Саговорници су оценили да постоји значајан потенцијал за српско-руску сарадњу у области високих технологија и иновација, као и сарадња између научно-образовних установа.

Овом приликом, амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин уручио је премијерки Брнабић честитку председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом предстојећег Дана државности Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs