Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка општинама у решавању еколошких проблема

Подршка општинама у решавању еколошких проблема

Београд, 13. фебруар 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван одржао је данас одвојене састанке са представницима општина Александровац, Прибој и Горњи Милановац, на којима су разматрана актуелна питања заштите животне средине у овим локалним заједницама.


О највећим еколошким проблемима ових општина, са Триваном су разговарале делегације општинских руководстава које су предводили председник општине Александровац Југослав Стајковац, председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник Скупштине општине Горњи Милановац Лазар Николић.

Посебно су издвојена питања прераде чврстог отпада и изградње постројења за прераду отпадних вода на територији ових општина.
Триван је истакао да локалне самоуправе немају средстава за израду пројектно-техничке документације за изградњу пречистача отпадних вода, јер су то трошкови који превазилазе укупне општинске буџете, и за то им је неопходна снажна подршка државе.

Он је рекао да ће ресорно министарство помоћи локалним самоуправама по овим питањима, али и у успостављању комуникације са другим републичким органима у решавању проблема који нису у надлежности Министарства, али се тичу заштите животне средине.

Министар је указао на значај решавања еколошких проблема у локалним срединама, и посебно нагласио да ће од упорности и агилности општина зависити брзина реализације пројеката.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs