Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ускоро споразум о социјалној сигурности Србије и Кине

Ускоро споразум о социјалној сигурности Србије и Кине

Београд, 13. фебруар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић оценио је у разговору са амбасадором НР Кине у Србији Ли Манчангом да односе двеју земаља одликује висок степен узајамног поверења и међусобна подршка у најважнијим питањима.


Ђорђевић је, изражавајући задовољство добрим односима Србије и Кине, посебно указао на покренуте иницијативе за формализацију сарадње двеју земаља.

У складу са тим, он је истакао да је нужно наставити преговоре како би се потписао споразум о социјалној сигурности, и истовремено похвалио ефикасност претходне рунде преговора.

Министар је, осврћући се на велики број држављана Кине који су радно ангажовани у нашој земљи, предочио иницијативу за потписивање споразума о привременом запошљавању.

Амбасадор се сагласио са потребом додатног унапређења билатералних односа, указавши на отвореност кинеске стране за све заједничке пројекте, јер је то интерес обе стране, а и осликава пријатељство између два народа, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs