Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња са Русијом на јачању иновационе инфраструктуре

Сарадња са Русијом на јачању иновационе инфраструктуре

Београд, 13. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и министар за економски развој Руске Федерације Максим Орешкин разговарали су данас о унапређењу свеукупних односа двеју земаља.


Поповић је изразио захвалност на принципијелном ставу Руске Федерације у заштити територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова и Метохије.

Министар је истакао да је дигитализација један од стратешких циљева Владе Србије и да се наша земља у великој мери ослања на искуства Русије у развоју иновација и дигиталне економије.

Такође, он је изразио наду да ће сарадња Србије и Русије на овом пољу у будућем периоду бити још снажнија.

Желимо најбољу сарадњу са нашим партнерима из Русије, али и из Европске уније, у развоју наше иновационе инфраструктуре, указао је Поповић и подсетио на то да је недавно био у посети технолошком парку и универзитету Сколково у Москви.

Поменути технолошки парк је пример за то на који начин и ми у Србији желимо да образујемо наше младе инжењере и од њих правимо успешне младе предузетнике, рекао је министар.

Он је објаснио да Србија жели да гради економију засновану на знању, у чему иновације и ИТ сектор имају кључну улогу.

Србија има талентоване младе инжењере и научнике. Желимо да им помогнемо да развију своје иновационе стартап компаније и понуде своје производе на домаћем и међународном тржишту, подвукао је Поповић .

Русију видимо као партнера и као важно тржиште у том послу, при чему желимо да привучемо што више руских високотехнолошких компанија, а спремни смо да им обезбедимо најбоље могуће услове да у Србији започну своје пословање, поручио је министар.

Поповић и Орешкин су посебно истакли значај сарадње двеју земаља у развоју "паметних градова", и том приликом најавили да ће интензивирати сарадњу на овом пољу у будућности.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs