Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Договорене активности за јачање привредне сарадње са Русијом

Договорене активности за јачање привредне сарадње са Русијом

Београд, 13. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са министром за економски развој у Влади Руске Федерације Максимом Орешкином о начинима за унапређење укупних економско-трговинских односа.


Љајић и Орешкин су том приликом закључили да је у циљу даљег јачања билатералне привредне сарадње неопходно што пре потписати споразум о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, коју чине Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија и Киргизија.

Саговорници су постигли договор и о томе да у току ове године у Москви буде одржан сусрет најзначајнијих произвођача прехрамбених производа из Србије и најпознатијих руских трговинских ланаца, у циљу остваривања нових пословних контаката и већег присуства српске робе на тржишту Руске Федерације.

Љајић и Орешкин су разговарали и о могућностима што бољег представљања српских туристичких потенцијала у Русији и даљем расту туристичке размене између две земље.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs