Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Продужена важност посебног колективног уговора за полицију

Продужена важност посебног колективног уговора за полицију

Београд, 13. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и председавајући Председништву Независног синдиката полиције (НСП) Велимир Лукић потписали су данас споразум којим је важење Посебног колективног уговора за полицијске службенике, и анекса тог уговора, продужено на још годину дана.


Стефановић је оценио да је ово важан тренутак, јер ће се након усвајања измена и допуна Закона о полицији наставити са преговорима и уложити напор да се у наредном периоду пронађу модели за још бољу заштиту полицијских службеника и њихово материјално и техничко опремање.

Он је поручио да су напади на полицијске службенике недопустиви и да ће се наставити разговори у правцу проналажења начина да се полицајци што боље заштите од сваког напада.

Са представницима Независног синдиката полиције, како је истакао, наставиће се разговори о томе како да се пооштри казнена политика у свим случајевима у којима се неко дрзне да удари на полицајце, али и разговори о новим униформама, возилима и просторијама.

Драго ми је да имамо подршку људи из синдиката, који у тешким разговорима увек траже више за припаднике Министарства, али имају и довољно разумевања за стање у држави, и свесни су да и полиција мора да прати реалан тренд раста бруто друштвеног производа, односно економије земље, подвукао је потпредседник Владе.


Стефановић је Независном синдикату полиције изразио захвалност и на подршци у заједничкој борби за то да људи у полицији могу да конкуришу за добијање нових станова под посебним условима, борби за нову опрему и униформу, као и све друго што ће бити обезбеђено у 2018. години.

Лукић је прецизирао да је рок важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике и његовог анекса, који гарантује да ће се на припаднике МУП-а примењивати прописи који су бољи по њих, продужен на годину дана.

Потписивањем овог споразума добили смо довољно времена да по усвајању измена и допуна Закона о полицији благовремено урадимо нови Посебан колективни уговор за полицијске службенике, указао је Лукић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs