Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Добра сарадња МУП-а и локалних самоуправа

Добра сарадња МУП-а и локалних самоуправа

Београд, 13. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је данас, заједно са председником Градске општине Барајево Слободаном Адамовићем, тамошњу полицијску станицу, у којој је почео са радом мониторинг центар са којим је умрежено 46 камера постављених на територији ове општине.


Стефановић је том приликом рекао да је реч о још једном примеру добре сарадње полиције са локалном самоуправом због бриге за безбедност становништва.

Захваљујући председнику те општине и средствима која је она обезбедила, успели смо да уградимо 46 камера које се налазе на територији општине Барајево, објаснио је потпредседник Владе.

Према његовим речима, у наредне три фазе овог пројекта, општина ће имати довољан број камера које ће покривати сваку раскрсницу, вртић, школу, дом здравља и остала места где се грађани окупљају.


Он је навео да ће то допринети идентификовању починилаца кривичних дела, али и превентивном раду, при чему ће помоћи да се спречи да до кривичних дела уопште и дође, али и да се брзо реагује у циљу заштите безбедности грађана.

Важно ми је, како је додао, да МУП има добру сарадњу са локалном самоуправом, да полиција у заједници ради све боље, али и да она, уз нова возила и униформе, буде и боље технолошки опремљена.

Више камера ће свакако омогућити да полицајци ефикасније и брже раде свој посао, а да грађани осете већу безбедност на улицама, нагласио је Стефановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs