Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Унапређење сарадње са Мађарском у области заштите животне средине

Унапређење сарадње са Мађарском у области заштите животне средине

Београд/Будимпешта, 9. фебруар 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван састао се данас у Будимпешти са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом, приликом одржавања заједничке седнице влада Србије и Мађарске.

Фото: ekologija.gov.rs

Триван и Фазекаш су током сусрета разматрали могућности реализовања заједничких пројеката и развијања билатералне сарадње двеју земаља у области заштите животне средине.

Такође, постигнут је договор о потписивању новог Меморандума о сарадњи у области заштите животне средине, као и о посетама експертских делегација, које ће разменити искуства и проширити сарадњу у области заштите животне средине.

Фазекаш је истакао спремност Мађарске да и даље подржава процес придруживања Србије Европској унији, као и да ојача сарадњу у области заштите животне средине.

Он је понудио сарадњу и пренос знања у области пречишћавања отпадних вода и заштите природе, и најавио да ће представник Мађарске задужен за питања пољопривреде и заштите животне средине доћи у Београд.

Триван је изразио захвалност на подршци коју Мађарска пружа Србији у процесу европских интеграција, и изразио очекивање да ће унапређење сарадње двеју земаља у области екологије допринети свеукупном побољшању квалитета животне средине у читавом региону.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs