Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Саучешће Вукосављевића поводом смрти Небојше Глоговца

Саучешће Вукосављевића поводом смрти Небојше Глоговца

Београд, 9. фебруар 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић данас је, у име Министарства културе и информисања и у своје име, упутио телеграм саучешћа породици преминулог глумца Небојше Глоговца.

“У име Министарства културе и информисања и у лично име упућујем породици Небојше Глоговца изразе искреног саучешћа у овом великом губитку за српску културу и за све нас који смо га пратили и волели.

Напречац и преко реда, остали смо без Небојше Глоговца, који је био у зениту глумачке зрелости. Уметник широког изражајног распона, жесток и сензибилан, тумач суптилних драмских нијанси и карактерни комичар особитог начина.

Није био само високоостварен глумац, него и умна личност са ставом, који је знао да одабере шта припада његовом уметничком позиву, а шта му не припада.

Небојша Глоговац је својим умећем сведочио да глумачка игра није само игра, него згуснути тренутак живота. Небојшин згуснути тренутак прекратко је трајао, али је оставио траг у вечности“, наводи се у телеграму саучешћа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs