Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Ресничко језеро туристички потенцијал Београда

Ресничко језеро туристички потенцијал Београда

Београд, 9. фебруар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић поручио је данас, након обиласка почетка радова на изградњи нове саобраћајнице која води ка језеру у Реснику, да држава ствара битне предуслове за привлачење инвеститора.

Фото: tanjug.rs

Љајић је истакао да Ресничко језеро, које се налази на само 17 километара од Београда, представља велики туристички потенцијал наше престонице, који треба искористити.

Да би неко дошао и уложио свој новац потребно је да види да држава чини све да створи елементарне услове и показује да је тај туристички ресурс важан и у који улаже и ствара претпоставке за инвестиције приватног сектора, поручио је он.

Град Београд, како је подвукао, тежи ка томе да сваки туристички потенцијал у престоници максимално искористи практичним корацима и конкретним инвестицијама како би туристичка понуда била разноврснија.

Према његовим речима, управо Ресничко језеро има те потенцијале, с обзиром на то да је близу Београда, а то може бити важан сигнал за долазак домаћих и страних туриста, као и за развој ђачког и омладинског туризма.

Љајић је најавио да ће се ове године почети са првим улагањима, а почетна средства обезбедиће Министарство трговине, туризма и телекомуникација за сређивање околине језера, како би било приступачно не само инвеститорима, већ и свим људима који желе да проводе време у овом лепом амбијенту.

Он је оценио да ће улагање у Ресничко језеро пуно значити и за грађане Ресника, јер ће мештани моћи да продају своје парцеле по много вишој цени него сада.

Обиласку почетних радова у Реснику присуствовао је и државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић, који је поновио да је Ресничко језеро велики развојни потенцијал не само за ту општину, већ и за Београд.

Општина Раковица је у сарадњи са Градом Београдом обезбедила урбанистичке планове за то подручје, а израдила је и студију изводљивости и идејно решење за спортско-рекреативни комплекс, док је Институт "Јарослав Черни" израдио пројекат чишћења језера.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs