Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Мађарска подржава реформе у области правосуђа у Србији

Мађарска подржава реформе у области правосуђа у Србији

Београд/Будимпешта, 9. фебруар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић и заменик министра правде Владе Мађарске Пал Волнер оценили су данас у Будимпешти да Србија и Мађарска имају добру сарадњу у свим областима, а посебно у сегменту правосуђа.


Кубуровић, која борави у Мађарској у оквиру званичне посете Владе Србије тој земљи, разговарала је са Волнером о даљој подршци Мађарске европском путу Србије.

Она је истакла да је наша земља посвећена евроинтеграцијама и испуњавању обавеза на најквалитетнији начин, како би постала пуноправна чланица ЕУ, али и својим грађанима омогућила што бољи живот и просперитет.

Волнер је честитао на усвајању Стратегије о проширењу ЕУ, наводећи да је то подстицај Србији на њеном даљем европском путу, али и знак да јој предстоји пуно рада како би до 2025. године постала пуноправна чланица.

Он је истакао да ће његова земља наставити да пружа подршку Србији, поручивши да Министарство правде Мађарске стоји на располагању српским колегама по питању размене искустава и стручне сарадње.

Кубуровић је нагласила да Србија посебну пажњу посвећује положају националних мањина, и указала на то да у Србији постоје судије и тужиоци мађарске националности, као и да се судски поступци спроводе и на мађарском језику.

Према њеним речима, води се рачуна о заступљености националних мањина и приликом именовања јавних извршитеља и јавних бележника.
Саговорници су истакли и да тужилаштва Србије и Мађарске остварују добру и ефикасну сарадњу, посебно у области борбе против организованог криминала.

Србија и Мађарска ће, како су указали, и у наредном периоду радити на успостављању правне хармонизације у циљу даљег унапређења сарадње, што је од велике важности будући да су владавина права и правосуђе међу најзначајнијим областима у свакој држави чланици ЕУ.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs