Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Остварен напредак у решавању отворених питања са Хрватском

Остварен напредак у решавању отворених питања са Хрватском

Београд, 9. фебруар 2018. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да је јуче у Загребу одржан други састанак координатора Републике Хрватске и Републике Србије за решавање отворених питања.


Србију је на састанку представљао државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић, док је Хрватску заступао помоћник министра вањских и европских послова Борис Григић.

Обе стране су оцениле да је у протекла два месеца постигнут одређени напредак, што сматрају охрабрујућим.

У разговору је анализиран рад међудржавних мешовитих комисија након састанка одржаног у Београду крајем новембра прошле године.

У складу са тим, разматране су активности мешовитих комисија задужених за решавање отворених питања о положају мањина, граници, затворенима и несталима, повратку културних добара, привредној сарадњи, правосудној сарадњи, проблему неисплаћених пензија и сукцесији, са посебним освртом на Анекс А и Г.

Ради даљег убрзања рада мешовитих одбора и решавања отворених питања, координатори су усагласили низ препорука, а наредни састанак биће одржан у Београду, у другој половини маја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs