Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Уручени кључеви станова припадницима система одбране

Уручени кључеви станова припадницима система одбране

Београд, 8. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин уручио је данас, у Великој ратној сали старог Генералштаба, кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.


Вулин је приликом уручења кључева, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, рекао да је потребно да се стамбени проблеми припадника ВС решавају брже, подсетивши на то да је Влада Србије покренула пројекат масовне стамбене изградње за припаднике система безбедности.

Он је припадницима система одбране који су данас добили кључеве станова исказао захвалност на вредној и часној служби, и на свему што су урадили за своју земљу, поручивши да је дошло време да им се земља и Војска одуже решавајући им стамбено питање.

Министар одбране је објаснио да су активна и пензионисана војна лица којима су данас уручени кључеви добила станове мимо утврђене ранг листе, јер су ти станови углавном руинирани, треба им адаптација и улагање властитих средстава, при чему цена за откуп још није позната.

Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић рекао је да се ради о становима који су "пронађени у систему", а које су дуги низ година користила лица која нису имала везе са Војском Србије и Министарством одбране.

Акцијом војне полиције и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова проналазимо те станове, истакао је генерал Диковић, поручивши да ће стална брига о људима и бољи стандард и статус припадника Војске Србије бити и даље приоритетни задатак.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs