Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Олакшано пословање привреде

Олакшано пословање привреде

Београд, 8. фебруар 2018. године – Помоћник министра привреде у Влади Републике Србије Катарина Обрадовић Јовановић изјавила је данас да су у претходном периоду спроведене реформе којима је циљ да се привреди олакша пословање, у чему велику улогу има увођење електронских сервиса.

Катарина Обрадовић Јовановић

Обрадовић Јовановић је на данашњем састанку у Развојној агенцији Србије (РАС) рекла да први пут предузетници могу да се региструју електронски, односно не морају да одлазе у АПР да би регистровали фирму.

Такође, све пореске пријаве од ове године могу да подносе електронским путем, а створени су и услови за коришћење електронске фактуре, као и да печат коначно изађе из употребе, навела је она.

Према њеним речима, састанак има за циљ да се нађе најбољи начин за редовно информисање привредника о реформским потезима који ће им уштедети време и новац, односно, који ће им омогућити ефикасније пословање.

Службе Министарства привреде, како је додала, увек су на располагању компанијама за све информације које ће им помоћи у пословању, а важну улогу имају и регионалне развојне агенције и Привредна комора Србије (ПКС).

За нас је веома важно да привредници буду упознати са овим новинама и да немају предрасуде да их је компликовано применити, закључила је Обрадовић Јовановић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs