Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Израелски инвеститор заинтересован за улагање у енергетски сектор у Србији

Израелски инвеститор заинтересован за улагање у енергетски сектор у Србији

Београд, 8. фебруар 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић примио је амбасадора Израела у Србији Алону Фишер Кам и високу делегацију израелске компаније "Madei Taas", која је том приликом изразила интересовање да инвестира у српски енергетски сектор.


Антић је током састанка истакао да су инвестиције из иностранства добродошле и да Србија представља сигурну земљу за улагања, додавши да је реч о потпуно новој енергетској политици Владе Србије.

Ово је за српску енергетику, након више од три деценије када није било озбиљних улагања, најбољи период у инвестиционом смислу, оценио је он.

Према његовим речима, наша земља има читав сет пројеката у тој сфери, који ће јој у будућности донети озбиљну енергетску безбедност и одредити је као лидера у региону и у пољу електроенергетике.

Антић је указао на то да сви потрошачи, као што су топлане, индустријски објекти у прехрамбеној, фармацеутској, тешкој индустрији и слично, представљају потенцијални пројекат за улагања израелске компаније.

Фишер Кам је оценила да је састанак био од изузетног значаја за размену информација о сарадњи у области енергетике, као и прилика за упознавање са искуствима израелских компанија које послују на српском тржишту.

Компанија "Madei Taas" спремна је да покрене електроенергетске пројекте широм Србије који се односе на комбиновану производњу топлотне и електричне енергије.

Ова компанија је у контакту са неколико субјеката у приватном и јавном сектору у више локалних самоуправа, наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs