Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Најављена реконструкција зграде старе топлане Машинског факултета

Најављена реконструкција зграде старе топлане Машинског факултета

Београд, 8. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић најавио је данас да ће Влада у наредном периоду разматрати пројекат реконструкције зграде старе топлане Машинског факултета у Београду као приоритет, јер ове године та установа обележава 70 година постојања.

Фото: tanjug.rs
Поповић, који је са градским менаџером Гораном Весићем обишао поменути факултет и зграду старе топлане, објаснио је да је идеја да се у тој згради изгради национални центар за роботику и иновациону дигитализацију индустрије како би млади у једном иновационом амбијенту могли да дају свој допринос.

Машински факултет има велику помоћ и од Града Београда и мислим да ћемо у сарадњи са градским властима овај пројекат врло брзо почети да реализујемо, навео је он.

Весић је рекао да ће током ове године почети реконструкција улица Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, што је прилика да се уреди плато испред Машинског факултета како би студенти добили адекватан простор где могу да седе и проводе време.

Он је подсетио на то Град Београд блиско сарађује са Машинским факултетом,чији студенти иду на праксу у неколико градских предузећа, а највише у Градско саобраћајно предузеће "Београд".


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs