Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Важно развијати моделе студентске праксе

Важно развијати моделе студентске праксе

Бор, 7. фебруар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је у интересу државе да се развијају техничко-технолошке струке, нагласиши важност рада на развоју модела студентских пракси, након увођења дуалног образовања.

Фото: mpn.gov.rs

Шарчевић је, током састанка са деканом Техничког факултета у Бору Надом Штрбац, подсетио на то да је стратегија Владе Србије да подстиче оно што је неопходно, а да је индустријски ИТ профил за којим постоји велика потреба.

Штрбац је, указавши на то да студенти тог факултета имају праксу у РТБ Бор, где се, између осталог, упознају са производним процесом, додала да установа има одличну сарадњу са Институтом за рударство и металургију Бор.

Министар је раније данас у Бору посетио и Институт за рударство и металугију, где је указао на његов значај, подсетивши на то да је пре осам година Институт био потпуно руиниран, а да је данас међу седам најбољих у Србији.

Сарадњу Института у Бору и Института Аикито из Јапана, Шарчевић је оценио као импресивну и изразио очекивање да ће она бити још интензивнија.

Он је, подсетивши на то да је ове године буџет за науку 15 одсто већи и да се ради на новом моделу финансирања науке, пренео да очекује да ће се до краја године у скупштинској процедури наћи закон о научној и истраживачкој делатности и закон о иновативној делатности.

Током боравка у Бору, министар је посетио и Студентски центар и Дом омладине, чија је адаптација у току, а за радове је из буџета општине издвојено пет милиона динара.

Општина је донирала и аутомобил Машинско-електротехничкој школи како би ученици могли да га користе за обуку за возаче, а кључеве аутомобила директору школе уручио је Шарчевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs