Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Отворен Документационо-информативни центар о страдању на Космету

Отворен Документационо-информативни центар о страдању на Космету

Београд, 7. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић поручила је данас да ће Влада чинити све што може, у оквиру својих ингеренција и закона, да се дође до истине о страдалима на Космету.

Фото: Фонет

Ђукић Дејановић, која је присуствовала отварању Документационо-информативног центра у Спомен-соби "Косметске жртве" у згради Београђанка, нагласила је да је истина право и обавеза сваког човека модерне цивилизације.

Циљ овог центра јесте прикупљање докумената о прогонима, страдањима и уништеној имовини лица српске, ромске и остале неалбанске националности, као и о уништеним верским и културно-историјским објектима на Космету.

Центар је отворило Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, које је најавило да ће сва прикупљена документација послужити за подношење кривичних тужби против свих држава које су учествовале у НАТО агресији.

Отварању су присуствовали представници Канцеларије за Косово и Метохију, Комисије за нестала лица Владе Србије, Војске Србије и других државних органа.

Вршиоцу дужности директора ЕПС-а Милораду Грчићу уручена је захвалница за велики допринос тог предузећа напорима да се чује истина о косметским жртвама.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs