Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Компанија "Јумко" опрема униформама Војску Србије

Компанија "Јумко" опрема униформама Војску Србије

Бујановац, 1. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је "Јумко" поново мотор развоја на југу Србије, тамо где је најтеже, где треба највише посла и радних места, чиме та компанија показује колико је успешна.


Вулин је, на отварању новог погона компаније "Јумко" у Бујановцу, подсетио на то да је започео пројекат опремања Војске Србије, што је посао који је добио "Јумко".

Он је навео да сваки наш војник мора да има најмање два комплета униформи, уз напомену да је припадницима Војске Србије већ подељено 8.000 комплета униформи.

Према његовим речима, у сарадњи са руководством "Јумка", припадницима ВС и Генералштаба, донети су одговарајући планови за нове униформе.

То се, како је прецизирао, на првом месту односи на припаднике специјалних јединица, војне полиције, извиђача и свих оних који имају посебне задатке и намену, а самим тим треба да имају и посебну униформу.

Вулин је напоменуо да је циљ да се униформе прилагоде њиховим потребама и задацима, уз оцену да је компанија "Јумко" у стању да то испуни на најбољи могући начин.

Министар је најавио да ће Министарство одбране и Генералштаб Војске Србије врло брзо расписати велики међународни конкурс за идејно решење за израду нове радне униформе.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић оценио је да отварање „Јумковог“ погона у Бујановцу има вишеструки значај.

Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић изразио је захвалност министру Вулину, Министарству одбране и начелнику Генералштаба на томе што су дали подршку Министарству привреде и Влади Србије у решавању статуса 11 стратешких предузећа, међу којима је и "Јумко".

Стевановић је подсетио на то да је пре шест месеци у тој фабрици отворен погон балистике, који ће у наредним данима бити додатно проширен, за шта је Министарство привреде обезбедило средства како би се технологија додатно проширила.

Он је рекао да је веома поносан на то што је структура запослених мешовита, баш као што је мешовита и структура становништва у Бујановцу.

Нека ово буде добар пример како у будућности треба да изгледају све фабрике које се овде отварају и чиме треба да се руководе, поручио је Стевановић.

Генерални директор компаније "Јумко" Бранислав Трајковић истакао је да се, шест месеци након отварања погона балистике у Врању, данас у Бујановцу отвара погон конфекције који ће запошљавати 64 радника.

Добијањем послова са Министарством одбране, Министарством унутрашњих послова и уз велику подршку Министарства привреде и Владе Србије, компанија "Јумко" је 2017. и 2018. године попунила готово све капацитете, тако да већ сада размишљамо о пословима за 2019. и 2020. годину, рекао је Трајковић.

Данашњем отварању новог погона компаније "Јумко" у Бујановцу присуствовали су и државни секретар Министарства одбране Бојан Јоцић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, као и представници Министарства одбране и локалне самоуправе.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs