Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Потписан споразум за реконструкцију пруге Ниш–Димитровград

Потписан споразум за реконструкцију пруге Ниш–Димитровград

Београд, 31. јануар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас, на конференцији "ЕУ–Србија 2018: инвестиције, раст и запошљавање", потписивању два сета споразума који се односе на реконструкцију брзе пруге Ниш–Димитровград, као и на подршку регионалном стамбеном програму.


Први сет споразума вредан је више од 200 милиона евра, а реч је о кредитима и о бесповратним средствима ЕУ, а односи се на реконструкцију железничке пруге Ниш–Димитровград, као дела Коридора 10.

Други споразум је о бесповратним средствима у износу од 18 милиона евра, а односи се на подршку регионалном стамбеном програму, којим је обезбеђено укупно 105 милиона евра за изградњу приближно 6.300 стамбених јединица за избегла и расељена лица из бивше Југославије.

Потписивању споразума присуствовали су и председник Скупштине Србије Маја Гојковић, потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, минстар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и председник Европског парламента Антонио Тајани.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs