Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Ускоро реконструкција ОШ ''Бранко Радичевић'' на Новом Београду

Ускоро реконструкција ОШ ''Бранко Радичевић'' на Новом Београду

Београд, 31. јануар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић најавио је данас да ће ускоро почети радови на реконструкцији Основне школе ''Бранко Радичевић'' на Новом Београду, за које је издвојено око 18 милиона динара.


Шарчевић је, након обиласка ове школе у Блоку 45, навео да је тој васпитно-образовној установи, која је изграђена давне 1975. године, потребна озбиљна реконструкција.

Најпре ће бити обновљени фасада и столарија због енергетске ефикасности, а, будући да ново доба захтева јачу струју и много више клима-уређаја и рачунара, неопходно је да се уради много тога у школи, објаснио је он.

Ово је једна од седам школа у Београду која има базен, а који, такође, треба обновити, рекао је министар, додавши да све школе у Србији изграђене пре више од 40 година захтевају комплетну обнову.

Према његовим речима, прошле године је издвојено готово четири милијарде динара за реконструкцију 396 школа у Србији.

Ове године су нам амбиције много веће, с обзиром на то да многе школе немају сале, на чему ће се радити, навео је Шарчевић, уз напомену да је циљ да се у што краћем року све школе освеже и добију ново рухо.

Све реконструкције се изводе квалитетно и темељно, како би то користило ученицима и запосленима и наредних 30 година, закључио је министар.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs