Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Додељени иновациони ваучери српским предузећима

Додељени иновациони ваучери српским предузећима

Београд, 30. јануар 2018. године – Фонд за иновациону делатност доделио је данас у Научно-технолошком парку Београд 35 иновационих ваучера за 28 српских предузећа, у укупном износу од 22.160 милиона динара.


Иновационе ваучере добитницима су уручили министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, који су том приликом истакли да ваучери имају за циљ да повежу науку и привреду.

Шарчевић је саопштио да се за месец дана, колико је трајао јавни позив, пријавило више од 40 предузећа, наводећи да је њих 28 добило ваучере у вредности до 800.000 динара, што ће им помоћи да подигну иновативност својих производа и ојачају конкурентност на тржишту.

У основи сваке приче, како је истакао, јесте успостављање везе између научноистраживачких центара и малих и средњих предузећа.

Министар је навео да је од јавних научноистраживачких организација у овом програму најзаступљенији Машински факултет Универзитета у Београду, затим Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Институт за хигијену и технологију меса и други.

Он је нагласио и да су за ову годину, захваљујући сарадњи са Светском банком, вишеструко повећана средства за рад Фонда.

Поповић је поновио да у овом тренутку не постоји важнија ствар од јачања везе између научнотехнолошких организација и привреде.

Жеља нам је да подстакнемо бољу сарадњу и размену знања између науке и привреде. Из тог разлога, у наредном периоду покренућемо још један нови програм финансијске помоћи младим предузетницима у вредности од 250 милиона динара за иновације и старт-апове, најавио је министар.

Он је истакао да се тим програмима наставља подршка иновативним предузећима и ономе што је будућност Србије, а то су нова радна места, запошљавање и плате за оне најпаметније и најспособније који могу да покажу своје инжењерско и друго знање.

Добитницима се на додели ваучера обратио и директор Фонда за иновациону делатност Иван Ракоњац, који је рекао да је ово прва фаза доделе ваучера, која ће бити настављена, уз напомену да је позив отворен до 21. маја 2018. године.

Иновациони ваучери одобрени су предузећима чија су седишта у Београду, Шапцу, Новом Саду, Бору, Крагујевцу, Нишу, Краљеву, Прокупљу, Новом Бечеју и другим градовима.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs