Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић добила позив за учешће на састанку Билдербершке групе

Брнабић добила позив за учешће на састанку Билдербершке групе

Београд, 28. јануар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, након излагања на састанку групе “Нови лидери за Европу” на недавно одржаном Светском економском форуму у Давосу, добила је позив да учествује на редовном годишњем састанку најутицајнијих светских политичара и економиста, окупљених у Билдербершку групу.

Позив да од 7. до 10. јуна учествује на састанку који ће бити одржан у Торину, у Италији, премијерки Србије упутио је председавајући Управљачком комитету Групе Хенри де Кастрис, некадашњи председник борда директора мултинационалне осигуравајуће компаније Акса (Axa).

Билдербершка група, која је назив добила по хотелу „Билдерберг“ у Холандији у којем је одржан први састанак 1954. године, окупља 100 најутицајнијих људи из света политике, предузетништва и медија из Европе и Северне Америке, који, на годишњим састанцима, дискутују о горућим питањима са којима се суочава савремени свет.

Председница Владе Ана Брнабић je од октобра 2016. године члан групе „Нови лидери за Европу“ Светског економског форума, коју чине млади политичари и доносиоци одлука из више европских земаља.

Као једини премијер из региона, Брнабић је учествовала и у изради извештаја Светског економског форума „Обнова Европе“, у којем је припремила део који се односи на миграције и границе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs