Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Захтев Србије да се укључи у истрагу убиства Оливера Ивановића

Захтев Србије да се укључи у истрагу убиства Оливера Ивановића

Београд, 18. јануар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић још једном је данас истакао захтев Републике Србије међународним институцијама на Косову и Метохији да се наши државни органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића.


Стефановић је у изјави за јавност нагласио да је наша земља потпуно посвећена решењу овог случаја и да ће учинити све да снагом својих истражних органа дође до оних који су убили Ивановића и приведе их правди.

Он је подсетио на то да су већ првог дана Министарство унутрашњих послова, Министарство правде и Тужилаштво за организовани криминал послали Еулексу и Унмику захтеве да се наши државни органи укључе у истрагу овог убиства и да буду њен активан део.

Оно што забрињава ових дана јесте чињеница да се често чују тонови из ових међународних институција да не постоји документ којим је Србија то тражила, да просто немају захтев Србије, иако смо ми то поновили и на највишем државном нивоу, навео је потпредседник Владе.

То је рекао председник Србије Александар Вучић, то су изјавили ресорни министри, као и директор полиције. Ови тонови су се чули и поред бројних писаних докумената које смо упутили и обраћања свим релевантним институцијама са захтевом за укључивање наших државних органа у истрагу, нагласио је Стефановић.

Према његовим речима, Република Србија је, такође, на релевантним сајтовима објавила документа којима од Еулекса и Унмика тражи учешће наших државних органа у истрази.

Због тога инсистирамо на што скоријем укључивању нашег тужилаштва и полиције у ову очигледно сложену истрагу, како би што пре дошли до убица Оливера Ивановића, нагласио је он.

Стефановић је упозорио на то да се већ сада види да из истраге, односно од истражних органа на Косову и Метохији који спроводе истрагу овог тешког кривичног дела, цуре одређене информације према медијима које могу отежати њен даљи ток.

Он је упутио апел свима који се баве истрагом да покушају да максимално заштите информације до којих долазе истражним радњама, јер ће то бити најбољи начин да се што пре открију починиоци.

Још једном истичемо нашу потпуну посвећеност решавању овог случаја и захтев да се наши државни органи укључе у истрагу. Република Србија ће учинити све да снагом својих истражних органа дође до оних који су убили Оливера Ивановића и приведе их правди, поручио је потпредседник Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs