Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Нови пројекти са Немачком у циљу јачања владавине права

Нови пројекти са Немачком у циљу јачања владавине права

Београд, 17. јануар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас са амбасадором Немачке у Србији Акселом Дитманом о унапређењу сарадње и спровођењу пројеката у области правосуђа, подржаних од стране немачке државе.


Саговорници су указали на то да се један од тих пројеката односи на унапређење управног судства у Србији, који спроводи GIZ, и најавили да током 2019. године треба да почне и спровођење новог пројекта који ће бити посвећен јачању владавине права и подршци реализацији Акционог плана за Поглавље 23.

Кубуровић је, говорећи о Поглављу 23, истакла да је један од највећих задатака измена Устава у области правосуђа, и додала да ускоро треба да буде објављен нацрт амандмана, који ће се наћи на јавној расправи и бити прослеђени Венецијанској комисији, без чијег се позитивног мишљења неће ићи у даљу процедуру.

Такође, она је рекла и да је завршена јавна расправа о Нацрту закона о заштити података о личности, која је трајала 45 дана.

За то време, како је нагласила, пристигло је доста конструктивних предлога, од којих ће велики број бити и усвојен, при чему се део односи и на сугестије повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Она је додала да ће унапређена верзија Нацрта закона поново бити објављена на сајту Министарства правде и послата на мишљење Европској комисији.

Дитман је истакао да се види жеља за напретком кроз активности које спроводи Министарство правде, те да Немачка подржава Србију на путу ка Европској унији.

Он је истовремено указао на то да Поглавље 23 има кључну улогу у процесу евроинтеграција.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs