Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Тимски рад Владе Србије у интересу грађана

Тимски рад Владе Србије у интересу грађана

Београд, 14. јануар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић указала је данас на резултате које је постигао кабинет на чијем је челу, као и на значај тимског рада у Влади, поручивши да сваког тренутка размишља и ради у интересу грађана Србије и о томе шта Влада може да уради за њих, како би живели боље.

Фото: alo.rs

Брнабић је у интервјуу за дневни лист "Ало", уз уверење да грађани препознају и да ће све више препознавати њену искрену љубав према земљи, као и енергију коју улаже, истакла да су једино резултати важни, и да је Србија земља искрено добрих људи, којима је најважније да ли је неко добар или лош човек, а онда све остало.

Указавши на значај рада Владе као тима, премијерка је подсетила и на резултате кабинета на чијем је челу, као што су унапређење позиције Србије на Дуинг бизнис-листи Светске банке, даље напредовање на глобалној листи конкурентности Светског економског форума, као и на то да су у децембру водеће рејтинг агенције поново повећале кредитни рејтинг Србије.

Позитивно смо завршили седму, па онда и осму финалну ревизију са ММФ-ом. Имали смо завршетак капиталних пројеката, пре свега Клиничког центра у Нишу, пре тога Музеја савремене уметности. Поставили смо темеље електронској управи и дигитализацији, увели информатику у основне школе, наставили смо реформу јавне управе, рекла је Брнабић.

Она је додала и да је Влада Србије, у првих 100 дана рада, потписала седам нових уговора са инвеститорима и спустила незапосленост на 12 одсто.

Отворили смо и два нова поглавља у преговорима са ЕУ. То је све оквир за даљи економски раст, оквир без којег тог раста не би било и који обезбеђује бољи стандард и квалитет живота, нагласила је премијерка, додавши да је томе допринело и то што је реч о влади континуитета, као и њен добар однос са председником Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs