Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Велики потенцијал у извозу софтвера и знања

Велики потенцијал у извозу софтвера и знања

Нови Сад, 12. јануар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је данас у Новом Саду компанију „Шнајдер електрик ДМС“, која извози софтвер у највеће земље света.

Фото: Танјуг

Поповић је истакао да је импресиониран оним што је видео, јер је то нешто најбоље и најквалитетније што Србија може да понуди читавом свету.

Он је подсетио на то да је поменута компанија у последњих 10 година извезла софтвере у највеће земље света, од Америке до Аргентине, Кубе, Африке, Индије, практично на све континенте.

Министар је оценио да је „Шнајдер електрик ДМС“ место на којем се налази најбољи спој науке и привреде, као и да млади који заврше факултете имају могућност да раде у најбољим условима, можда чак и бољим него њихове колеге из других земаља.

Директор „Шнајдер електрика ДМС“ Драган Поповић истакао је да компаније попут „Гугла“, „Мајкрософта“, ИБМ-а траже њихове кадрове, траже сарадњу са њима, преко чега постижу то да се њихов софтвер шири на све континенте.

Поповић је рекао да стране компаније показују велико интересовање за кадрове школоване у Новом Саду, додавши да би круна тога било када се не би извозили ресурси, већ продукти, захваљујући чему би сви у нашој земљи много боље живели.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs