Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Специјална затворска болница комплетно реновирана

Специјална затворска болница комплетно реновирана

Београд, 12. јануар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић изјавила је данас да су Специјална затворска болница са седиштем у Београду, као и седам од 12 блокова Окружног затвора у Београду, комплетно реновирани и снабдевени потребном опремом.


Кубуровић је, обилазећи поменуте објекте, најавила да ће у наредне три године, како је и планирано, бити обновљено и преосталих пет блокова овог највећег затвора на Балкану.

Она је, уз напомену да су у реновирању ових објеката учествовали и осуђеници који казне издржавају у српским затворима, изразила задовољство и тиме што је након две и по године у потпуности реновирана Специјална затворска болница, у којој се тренутно налази 635 особа.

Та установа је, како је навела, специфична јер су у њој лица према којима су изречене мере безбедности – обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственим установама, као и обавезног лечења алкохоличара и наркомана.

Према њеним речима, сва лица која се налазе у притвору или издржавају казну затвора добијају неопходну лекарску негу.

Кубуровић је подсетила на то да је током децембра и Министарство здравља извршило стручни надзор и да је утврдило да су квалитет и стручност који се овде примењују на веома високом нивоу.

У целокупно реновирање болнице уложено је више од 190 милиона динара, напоменула је она и истакла да је целокупан намештај произведен у другим казнено-поправним заводима.

Управник Окружног затвора у Београду Звонко Груловић рекао је да је од 2011. године реновирано седам од укупно 12 блокова, и додао да је сада капацитет тог затвора повећан за приближно 33 одсто.

Према плану из 2012. године, преосталих пет блокова требало би да буде завршено до 2021. године, напоменуо је Груловић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs