Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Цене производа и услуга у 2017. повећане три одсто

Цене производа и услуга у 2017. повећане три одсто

Београд, 12. јануар 2018. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да су цене производа и услуга у децембру 2017. године, у односу на новембар исте године, у просеку остале на истом нивоу.

У саопштењу се наводи да су потрошачке цене у децембру, у поређењу са истим месецом претходне године, порасле три одсто, док су цене у прошлој години у односу на 2016. годину повећане такође три одсто.

Посматрано по главним групама производа и услуга класификованих према намени потрошње, у децембру прошле године, у односу на претходни месец, раст цена је забележен у групама стан, вода, електрична енергија, гас и друга горива 0,4 одсто, као и транспорт и рекреација и култура за по 0,3 одсто.

Такође, раст је регистрован и у групама комуникације 0,2 одсто, намештај, покућство и текуће одржавање стана и образовање за по 0,1 одсто.

Пад цена констатован је у групама одећа и обућа 0,6 одсто, храна и безалкохолна пића и ресторани и хотели за по 0,2 одсто и у групи алкохолна пића и дуван 0,1 одсто.

Цене осталих производа и услуга нису се битније мењале.

Републички завод за статистику од 1999. године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију (укупно).


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs