Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Улагање у Војску Србије инвестиција за будућност

Улагање у Војску Србије инвестиција за будућност

Сремска Митровица, 11. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас новоизграђене и објекте у изградњи за смештај борбене технике у касарни "Бошко Палковљевић Пинки" у Сремској Митровици, најавивши да ће ове године сва борбена техника бити под кровом.

Фото: Фонет

Вулин је том приликом истакао да је реч о четири хангара за смештај борбене технике, од којих је један завршен током 2016. године, два крајем 2017. године, док је један у изградњи.

Војска Србије има циљ да у овој и наредној години обезбеди да сва борбена техника буде под кровом, да последице НАТО агресије буду саниране и да њени припадници раде у најбољим могућим условима, истакао је министар.

Он је нагласио да борбена техника треба да буде чувана у најбољим условима како би се на тај начин продужио њен век коришћења, побољшала исправност и показало да су године у којима се није улагало у војску далеко иза нас.

Вулин је навео да је ове године Војска, односно Министарство одбране, у буџету предвидело 743 милиона динара за побољшање војне инфраструктуре, а из сопствених прихода Војска Србије ће издвојити још 480 милиона динара којима ће се значајно побољшати стање војне инфраструктуре и самим тим стање борбене технике.

Овде у Сремској Митровици уложено је више од милион евра да би ови објекти били условни и функционални, указао је он и изразио захвалност локалној самоуправи која излази у сусрет војсци и помаже око радова који су неопходни.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs