Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Велике могућности за даљи развој сарадње Србије и САД

Велике могућности за даљи развој сарадње Србије и САД

Београд, 11. јануар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији Кајлом Скотом, који јој је пренео личне честитке председника те земље Доналда Трампа поводом новогодишњих и божићних празника.

Фото: Танјуг

Брнабић и Скот су разговарали о економским достигнућима Србије у 2017. години. Сагласили су се да су успешно спроведене економске реформе и смањење јавног дуга привукли пажњу међународне јавности и нагласили значај наставка економских реформи у 2018. години за развој српске привреде и отварање нових радних места.

Скот је истакао важну улогу коју амерички програми помоћи и Америчка привредна комора пружају Србији, нарочито у областима унапређења пословне и регулаторне климе.

Такође, он је нагласио да досадашње инвестиције САД износе више од четири милијарде долара, као и да у Србији послује приближно 100 америчких компанија, које запошљавају више од 17.000 радника.

Саговорници су се сагласили да би 2018. година могла да буде кључна за напредак Србије ка ЕУ и унапређењу међународних и регионалних трговинских односа.

Говорећи о односима у региону, Брнабић и Скот су нагласили важност унапређења регионалне сарадње и очувања мира и стабилности на Западном Балкану.

Председница Владе је изразила захвалност амбасадору на континуираној подршци САД у процесу придруживања Србије Европској унији, и изразила наду да ће се добри билатерални односи и даље развијати.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs