Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Јачање партнерског односа са НВО у заштити животне средине

Јачање партнерског односа са НВО у заштити животне средине

Београд, 10. јануар 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван представио је Одбору за заштиту животне средине Народне скупштине Информацију о раду ресорног министарства за период од августа до октобра 2017. године.


У саопштењу се наводи да су седници тог одбора присуствовали и представници „зелене столице“ и организација цивилног друштва.

Триван је, похваливши резултате које је ова влада постигла као тим, изнео резултате које је Министарство на чијем је челу постигло у периоду од свог оснивања, како у области организације рада Министарства, тако и по свим питањима заштите животне средине које су у делокругу његовог рада.

С обзиром на значај уредног финансирања ове области, један од резултата је и успостављање Зеленог фонда који мора даље јачати, навео је он.

Према његовим речима, Министарство је покренуло снажну инцијативу за јачањем партнерског односа са невладиним организацијама, у циљу јачања свести јавности и остваривања њеног права да буде укључена у решавање свих питања заштите животне средине.

Триван је, представљајући активности Министарства, истакао подстицај локалним самоуправама за решавање питања заштите животне средине у локалним заједницама.

Министар је навео да је повећан проценат територије Србије под заштитом и да сада износи 7,1 одсто површине.

Триван је посебно нагласио позитивне резултате на међународном плану, где је Министарство заштите животне средине Владе Републике Србије носилац иницијативе за регионалну сарадњу у реализацији мера борбе и прилагођавања последицама климатских промена.

Оно што је најзначајније је подршка која је стигла из Брисела по питањима отварања Поглавља 27 и процеса приступања Европској унији, односно остварено разумевање и уважавање планираних активности, као и оног што је до сада постигнуто у придруживању заједници европских држава, истакао је Триван.

Након расправе на седници, одбор је усвојио Информацију о раду Министарства заштите животне средине за период од августа до октобра 2017. године, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs