Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Вулин обишао ВФЦ „Застава филм“

Вулин обишао ВФЦ „Застава филм“

Београд, 10. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас Војнофилмски центар „Застава филм“, најавивши пројекте ове установе који ће на савремен начин приближити јавности најважније догађаје из српске историје.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је, уз оцену да је Војска Србије чувар наше традиције и највиших вредности у друштву, истакао да управо због тога, све оно што Војска зна и хоће да покаже и подели са читавим нашим друштвом, треба да буде представљено и кроз „Застава филм“.

Ове године ћемо произвести и ставити на располагање читавој јавности, свакој заинтересованој телевизији, школи или омладинском кампу, вињете које ће говорити о нашој историји, најавио је министар.

Он је додао да ће „Застава филм“, установа која функционише у оквиру Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, направити већи број осврта на најзначајније историјске догађаје у српском народу и дати могућност да се у најсавременијој технологији све то види.

Током данашњег обиласка, министру Вулину приказана су и два пилот пројекта те војнофилмске установе – један о најзначајнијим догађајима из наше богате војничке историје, и други о кодексу части.

Војнофилмски центар „Застава филм“ обавља послове везане за производњу информативних, филмских, видео и мултимедијалних производа намењених за информисање јавности о активностима Министарства одбране, као и за обучавање и оспособљавање команди, јединица, установа и припадника Војске Србије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs