Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија ће заједно са Републиком Српском градити бољу будућност

Србија ће заједно са Републиком Српском градити бољу будућност

Бањалука, 9. јануар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који заједно са министром одбране Александром Вулином присуствује обележавању Дана Републике Српске, поручио је да ће Србија наставити да са РС гради бољу будућност.

Фото: mod.gov.rs

Стефановић је, у име Владе Србије, грађанима и руководству Републике Српске поручио да ће се наставити са инвестицијама.

Бићемо подршка једни другима, будући да је то најбољи начин да осигурамо да сви људи који овде живе имају чему да се радују, додао је он.

Такође, како је навео, наставићемо да размишљамо о томе које пројекте треба да заједнички подржимо и шта можемо да урадимо како бисмо осигурали да и Србија и Република Српска буду јаче свакога дана.

Стефановић је нагласио да само јака Србија може да буде ослонац Републици Српској и да остане гарант Дејтонског споразума, додавши и да Србија исто тако зна да само снажна РС може да јој помогне да остане гарант мира и стабилности у овом делу Европе.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је подсетио на то да Влада Србије и председник Србије увек и на првом месту воде рачуна о томе како живе Срби ван Србије, јер се онолико колико се чувају и поштују Срби који живе ван Србије, толико чува и поштује Србија.

Он је подсетио на то да је Република Српска настала као плод борбе, као потреба српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови, и поручио да због тога Србија има обавезу да чува тековине те борбе, да чува дејтонску Босну и Херцеговину.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs